Toegankelijke PDF in Word of InDesign

Tijdens de training leren deelnemers een digitaal toegankelijke PDF te maken. De training bieden we aan in twee varianten:

  • Digitaal toegankelijke PDF vanuit MS Word;
  • Digitaal toegankelijke PDF vanuit InDesign.

De keuze hangt af van het programma wat binnen de organisatie gebruikt wordt om PDF-documenten mee te maken. Afhankelijk van de gekozen variant oefenen we in MS Word of in Adobe Indesign.

In beide trainingen leert de deelnemer hoe je een goede basis maakt voor een digitaal toegankelijk PDF-document. We leggen uit hoe je een document op de juiste manier opmaakt en exporteert. Daarnaast besteden we aandacht aan de manieren waarop je PDF-documenten kunt herstellen (o.a in Adobe Acrobat pro).

De deelnemer brengt documenten uit de eigen organisatie in, om mee te oefenen. Hiermee wordt het een hele praktische training.

Resultaat

Na deze training weten deelnemers waar ze op moeten letten bij het maken van een digitaal toegankelijke PDF. Afhankelijk van de gekozen variant is er geoefend in MS Word of in Adobe InDesign.

Duur

Online Totaal 1 dagdeel. De deelnemers krijgen een opdracht mee, die ze op hun eigen werkplek kunnen uitvoeren.
Op locatie Training op aanvraag

Doelgroep

Deze training is geschikt voor Redactieleden, Content medewerkers, incidentele auteurs en verder iedereen binnen de organisatie die betrokken is bij het maken en/of controleren van PDF-documenten.

Wil je meer weten over onze trainingen om toegankelijke PDF-documenten te maken?

Vul je gegevens in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

  • * velden met een asterisk zijn verplicht om in te vullen