Teun Gielen

Teun is sinds 2018 werkzaam als Junior Consultant Digitale Toegankelijkheid bij Cardan Technobility en voert zelfstandig toegankelijkheidsonderzoeken uit. Teun heeft de interne opleiding Digitale Toegankelijkheid gevolgd om vervolgens als onderzoeker bij Cardan te gaan werken.

Hiervoor is Teun als customer service medewerker actief geweest waarbij hij inzicht gekregen heeft in de vele verschillende problemen waar gebruikers tegenaan lopen in het gebruik van digitale technologie.

De opleidingen technische natuurkunde en verpleegkunde die Teun hiervoor heeft doorlopen hebben ook zijn inzicht in de vele mogelijkheden van technologie vergroot. Deze opleidingen hebben ook laten zien hoe gebruikers met een beperking digitaal zich vrij kunnen bewegen en laten zien hoe dit hun onafhankelijkheid vergroot. Deze voorgaande werkzaamheden en opleidingen gaven Teun de wil om mensen te helpen voordat zij tegen problemen aanlopen. Voorkomen is immers beter dan genezen.

Teun: “Ik heb altijd al veel voldoening gehaald uit het helpen van anderen. Iemand helpen heeft mij altijd veel positieve energie gegeven. Op een bepaald moment begon ik te realiseren dat ik meer mensen kan helpen door problemen te voorkomen in plaats van alleen maar problemen oplossen. Door ervoor te zorgen dat websites, PDF’s en applicaties digitaal toegankelijk zijn wordt het voor veel meer mensen mogelijk om deze diensten zelfstandig en in hun eigen tempo te gebruiken. Toen ik de kans kreeg om mij volledig bezig te gaan houden met het verbeteren van digitale toegankelijkheid heb ik deze kans met beide handen aangegrepen. Ik heb van deze beslissing geen moment spijt gehad.”