Gerard Copinga

Met ruim 15 jaar ervaring heeft Gerard de nodige ervaring opgedaan met  diverse inspecties bij zowel private- als overheidsopdrachtgevers. Inmiddels is hij doorgegroeid tot één van dé toegankelijkheidsexperts van Nederland. 

Dit is een afbeelding van Gerard Copinga

Gerard Copinga is een expert op het gebied van digitale toegankelijkheid. Na zijn opleiding als Elektro-technisch Ingenieur aan de TU Delft heeft Gerard een aantal jaren als programmeur en consultant bij een gerenommeerde webbouwer gewerkt. Vanaf 2003 is Gerard actief  als toegankelijkheidsonderzoeker. 

Met ruim 15 jaar ervaring heeft Gerard de nodige ervaring opgedaan met  diverse inspecties bij zowel private- als overheidsopdrachtgevers. Inmiddels is hij doorgegroeid tot één van dé toegankelijkheidsexperts van Nederland. Gerard heeft meegeschreven aan de standaard van Nederlandse Webrichtlijnen en is verantwoordelijk voor het opleiden van een nieuwe lichting onderzoekers. Daarnaast wordt Gerard betrokken bij het bewaken van  kwaliteitsrichtlijnen voor de landelijke norm op toegankelijkheid.  Gerard is in te zetten zowel op consultancy,- als projectbasis. Met Gerard haalt u een expert in huis in de volle breedte van de digitale toegankelijkheid inzetbaar is.

Sinds september 2016 staat Gerard aan het hoofd van het toegankelijkheidsteam van Cardan Technobility. Naast het uitvoeren van toegankelijkheidsonderzoeken en consultancytrajecten is hij bij Cardan Technobility verantwoordelijk voor het opleidingstraject. Wij bieden voor onze opdrachtgevers en toekomstige onderzoekers een maatwerkopleiding aan tot toegankelijkheidspecialist. Vanuit maatschappelijk perspectief weten we zo diverse groepen en kandidaten te interesseren voor het vak ‘Digitale Toegankelijkheid’.

'Met ruim 15 jaar ervaring heeft Gerard de nodige ervaring opgedaan met  diverse inspecties bij zowel private- als overheidsopdrachtgevers.'

Gerard: "Ik heb altijd gezocht naar een functie  waar ik inhoudelijk een steentje kan bijdragen aan het verbeteren van digitale toegankelijkheid voor iedereen. Ik haal dus veel voldoening uit de ondersteuning van de overheden, bedrijven en organisaties met digitale toegankelijk te maken hebben. Het is niet meer van deze tijd dat mensen via het digitale platform buitengesloten worden. Wij zien erop toe dat iedereen elkaar kan vinden en aangesloten blijft via de digitale snelweg.”

Naast het werk als toegankelijkheidsspecialist is Gerard bij Cardan Technobility ook verantwoordelijk voor consultancy tak en begeleidt kandidaten van de  ICT & Media Academy. Vanuit zijn eigen passie voor de ICT probeert Gerard zijn kennis over te dragen op kandidaten die geïnteresseerd zijn in een toekomst binnen de ICT. Deze opleiding is vooral geschikt voor baanveranderaars, afgestudeerden en werkzoekenden. Gerard is een vakbekwame specialist op het gebied van digitale toegankelijkheid. Vanuit zijn maatschappelijke betrokkenheid weet hij ook anderen ervan te overtuigen dat de digitale snelweg voor iedereen toegankelijk zou moeten zijn. Voor zowel onze opdrachtgevers als  kandidaten die een opleidingstraject volgen bij Cardan Technobility, wordt deze deskundigheid vol overtuiging overgebracht. 

Contact opnemen met Gerard?
Mail naar gerard@technobility.nl of bel naar 088-500 4000