Bianca Kruijs

Bianca is in 2019 in het toegankelijkheidsteam opgenomen in de functie van opleidingscoördinator. Zij heeft jarenlange ervaring als trainer en ontwikkelaar van trainingen en heeft voor Cardan Technobility de ‘blended’ opleiding Training Digitale Toegankelijkheid bij Computrain/NCOI en de blended opleiding Digitale Toegankelijkheid bij Avans+ ontwikkeld.

Zij is, naast trainer, verantwoordelijk voor alle opleidingstrajecten voor Cardan Technobility op het gebied van digitale toegankelijkheid, waaronder ook de maatwerkopleidingen/trainingen n.a.v. vragen vanuit organisaties die met het onderwerp digitale toegankelijkheid aan de slag willen.

Bianca: "Hoe mooi is het dat ik een bijdrage kan leveren aan het digitaal toegankelijker maken van de wereld. Voor ik bij Cardan kwam werken had ik er nog nooit van gehoord. Nu ik het regelmatig uitleg aan mensen zie en hoor ik dat ik niet de enige ben/was. Door erover in gesprek te gaan merk ik dat mensen zich bewuster worden van het belang ervan en dat we het niet alleen hebben over doven en blinden maar ook mensen met een tijdelijke functiebeperking en senioren. Als opleidingscoördinator zorg ik ervoor dat er landelijk meer expertise komt, er zo meer digitaal toegankelijke websites gebouwd kunnen worden en dat deze ‘future-proof’ zijn."