Opleiding webdesign

Praktijkgerichte opleiding Webdesign

Wil je een website maken voor je eigen bedrijf of vereniging? Of wil je van webdesign je beroep maken? De professionele opleiding Webdesigner leert je vlot de kneepjes van het vak.

Een goede website is voor iedere organisatie een must. Online zichtbaar én vindbaar zijn, is belangrijker dan ooit. Maar hoe maak je een website die onderscheidend is, goed gevonden wordt en probleemloos functioneert?
Wil je professioneel Webdesigner worden en leren van experts uit de praktijk? Zoek je een praktijkgerichte webdesign opleiding? Kies dan voor de praktijkgerichte opleiding Professional webdesigner bij Cardan Technobility.

Met deze cursus ga je creatief en professioneel aan de slag met het ontwerpen, implementeren en beheren van websites. We behandelen de opmaaktalen die HTML 5 kunnen uitbreiden en ondersteunen. Ook de basisprincipes van design, ontwerp, planning en onderhoud komen uitgebreid aan bod. Verder bespreken we internetapplicaties en webgraphics. Vervolgens ga je zelf aan de slag door de opgedane kennis toe te passen in de praktijk door een eigen website te bouwen. Na afloop van de cursus ontwerp je met je eigen creativiteit en de opgedane kennis en vaardigheden op professioneel niveau websites voor klanten.

Tijdens de praktijkgerichte opleiding Web Design leer je om ontwerpen te creëren voor het web, mobile devices als de iPhone en iPad of als stand-alone product. Je wordt opgeleid door gecertificeerde professionals die zich dagelijks met webdesign bezighouden en ervoor zorgen dat je in 4 of 6 maanden alle opgedane kennis verder kan toepassen in de praktijk. In de opleiding Web Design leer je hoe je zelf een professionele website bouwt. Je ontdekt onder meer hoe je een homepage maakt, links toevoegt en je website aanmeldt bij zoekmachines. Je leert over HTML-codering, kleurgebruik, werken met CSS-stylesheets, structuur, zoekmachineoptimalisatie en JavaScript.
Met de laatste media-technieken en software kun je na het volgen van de opleiding Web Design met succes aan het werk gaan als o.a. webdesigner of interaction designer, zelfstandig of in dienstverband. Door de verdere digitalisering van de maatschappij, zal de vraag naar Webdesigners groot blijven. Deze specialisten hebben veel inhoudelijke kennis van conceptopbouw, design en ontwerp.

UWV Scholingsvoucher

Ben je werkzoekende of dreig je je baan te verliezen? Dan kun je in aanmerking komen voor een vergoeding van € 2.500,- het UWV.

Meer informatie over de opleiding

De opleiding Web Designer gaat in op de basis componenten binnen de productie van web gebaseerde trajecten. Na je eerste concept, ontwikkel je alle bijbehorende onderdelen als audio, video en graphics. Natuurlijk ben je ook verantwoordelijk voor het ontwerp, het design en de content. Zodoende wordt je breed opgeleid tot volwaardige webdesigner.

Naast de algemene kennis die je wordt bijgebracht over onder andere projectplanning, projectmanagement en bestandsformaten ga je snel de diepte in. In onze uitgebreide opleiding leer je zelf graphics te ontwerpen en bewerken; vervolgens leren we je alles van HTML, zodat je deze taal zelf kunt lezen, schrijven en toepassen. Ook besteden we aandacht aan het bewerken van audio en video. Zo kun je een totale website opzetten.
Onderdeel van deze opleiding zijn de gecertificeerde trajecten in Adobe Photoshop, Adobe Dreamweaver, AVID Pro Tools en Apple Final Cut Pro.
De opleiding Web Designer wordt afgerond met een theoretisch en praktijk examen. Na succesvolle afronding ontvang je het Web Designer certificaat.

Overzicht onderwerpen

Multimedia Introductie

We behandelen o.a. multimedia technologie, bestandsformaten en kleurensystemen.

Projectmanagement en concepting

Nu we de basis kennen gaan we aan de slag met Interface design, communicatiestijlen, brainstormen, het maken van een stijlboek en storyboard.

Graphics

Voor het ontwerpen moet je natuurlijk een goede tool hebben, wij gebruiken hiervoor de industrie standaard Photoshop. In de opleiding wordt het hele pakket met alle features behandeld.

Authoring

We leren eerst HTML te schrijven in “kale” teksteditors en zorgen dat je je de gehele taal eigen maakt. Vervolgens gaan we het toepassen in wysiwyg editors. We gebruiken hiervoor Adobe Dreamweaver, waarmee je met de CSS-designer de HMTL en CSS leert inzetten om een mooie website te maken.

Audio en Video

Totaalbeleving speelt een steeds belangrijkere rol, daarom besteden we een aantal lessen aan audio en video, zodat je ook bewegend beeld en geluid aan jouw website kan toevoegen.

Start opleiding

Nog niet bekend

Totale duur

6  maanden ( 22 weken )

Lesdagen

Nader te bepalen

Lestijden

Van 9.30 tot 16:00

Maximaal aantal deelnemers

8 deelnemers

Begeleiding

Intensieve coaching en begeleiding.

Taal

Nederlands gesproken

Locatie

TalentSquare 13,
5038 LX,
Tilburg

Kosten

Inschrijfgeld : € 150,00
Lesgeld : € 3.350,00
Boekengeld : € 220,00
Examengeld : € 70,00

Totaal:  : € 3.570,00

Termijn toeslag: € 180,00. Deze toeslag geldt indien de opleiding in termijnen wordt voldaan.: +/- € 170,00 Boekengeld is niet inbegrepen in het totaalbedrag en is onderhevig aan wijzigingen vanuit de uitgever.

Info

U kunt meer informatie of geheel vrijblijvend een offerte aanvragen door een email te sturen naar: info@technobility.nl. We nodigen u dan zo spoedig mogelijk uit voor een persoonlijk kennismakingsgesprek.