Awareness bijeenkomst

In deze bijeenkomst gaan deelnemers zelf ervaren wat digitale toegankelijkheid inhoudt en waarom het voor iedereen een belangrijk thema is. Het is daarmee een eerste introductie in digitale toegankelijkheid en helpt bij het creëren van bewustzijn binnen de organisatie. Niet alleen de noodzaak, maar ook de voordelen van digitale toegankelijkheid worden toegelicht.

Onderwerpen

Inleiding op toegankelijkheid

  • Wat is (digitale) toegankelijkheid?
  • Voor wie of wat is het belangrijk? Wat zijn de (bijkomende) voordelen van een toegankelijke website?
  • Hoe gebruiken mensen met een functiebeperking het internet en tegen wat voor problemen lopen zij aan? We laten voorbeelden zien van hulpmiddelen (braille, leesregels, aangepaste muis) en hulpsoftware zoals screenreaders.

Wetgeving

  •  We bespreken de Europese- en Nederlandse wetgeving. We leggen uit wat deze wetgeving inhoudt en op wie deze van toepassing is.
  • We gaan dieper in op de WCAG 2.1 richtlijnen; hoe zijn de richtlijnen opgebouwd en wat kunnen we ermee?

 

Resultaat

De deelnemer weet wat het belang is van digitale toegankelijkheid voor iedere gebruiker.

Duur

2 uur

Doelgroep

De awareness bijeenkomst is nuttig voor iedereen binnen de organisatie, die met digitale toegankelijkheid te maken krijgt. We richten on daarom op een hele brede doelgroep.

Mensen die deelnemen zijn bijvoorbeeld: ontwikkelaars, (incidentele) auteurs, schrijvers van blogs, makers van vlogs en podcasts, testers, ontwerpers, visual designers, UX-designers, redacteuren, managers en beleidsmakers.

Wil je meer informatie over de Awareness bijeenkomst?

Vul het formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

  • * velden met een asterisk zijn verplicht om in te vullen