Toegankelijkheid – ICT & MEDIA Factory

Inspectie Webrichtlijnen

Technobility heeft een overeenkomst met Stichting drempelvrij.nl als inspectie-instelling voor het Waarmerk drempelvrij.nl. Een belangrijk deel van het werk binnen onze inspectie-opdrachten wordt gedaan door mensen die zelf functiebeperkingen hebben.

Sinds september 2016 wordt het team van inspecteurs begeleid en getraind door Gerard Copinga. Hij heeft jarenlange ervaring in onder andere het inspecteren van websites op toegankelijkheid, consultancy en het opleiden en begeleiden van (nieuwe) inspecteurs.

Technobility kan verschillende soort inspecties uitvoeren. Te denken valt aan het onderzoeken van screen designs of templates, het uitvoeren van een quickscan, nulmeting of volledig onderzoek. Ook biedt Technobility ondersteuning en advies. Daarnaast kunnen wij u helpen om uw PDF documenten toegankelijk te maken.

Voor meer informatie of kunt u contact met ons opnemen via webrichtlijnen@technobility.nl of u kunt bellen met 088-5004070. Wij informeren u dan graag over de mogelijkheden.

Inspectie aanvragen

Wilt u een inspectie aanvragen, dan kan dat via de Webshop van Sogeti. Sogeti verzorgt via hun webshop het aanvraagproces voor een inspectie of een quickscan en verstuurt de offerte. Met het aanvragen van de offerte geeft u Sogeti toestemming de bij de aanvraag ingevulde gegevens te delen met Cardan Technobility.

U ontvangt een offerte van Cardan Technobility. Bij acceptatie komt er een contract tussen u en Cardan Technobility tot stand. Cardan Technobility is verantwoordelijk voor de uitvoering van de dienst. Sogeti heeft verder geen betrokkenheid bij en daarmee ook geen verantwoordelijkheid voor de uitvoering van deze service. Al uw contacten verlopen rechtstreeks met Cardan Technobility.

Vraag een vrijblijvende offerte aan voor een inspectie.

Vraag een vrijblijvende offerte aan voor een quickscan.

Wat is het Waarmerk drempelvrij.nl?

Het Waarmerk drempelvrij.nl is het kwaliteitsmerk waarmee toegankelijke websites in Nederland worden aangeduid. Wanneer een website voldoet aan de eisen van de Stichting Waarmerk drempelvrij.nl mag deze site het waarmerk (een groen logo) dragen.
De Stichting Waarmerk drempelvrij.nl heeft als doelstelling de toegankelijkheid van Nederlandse websites te bevorderen voor iedereen, inclusief mensen met een functiebeperking en senioren. Hiervoor is een transparante regeling met logo’s en heldere normen opgezet die door de Stichting beheerd wordt. Door een website volgens (internationale) normen te bouwen is de site ook bruikbaar voor mensen met een functiebeperking. Motorisch gehandicapten die geen muis vast kunnen houden kunnen een website dan met het toetsenbord bedienen. Mensen met een visuele beperking werken vaak met eigen apparatuur en/of software, die de tekst op het scherm voorleest, de zogenaamde spraaksoftware. Er zijn brailleleesregels die de informatie in braille weergeven. Er is software die zowel tekst als afbeeldingen kan vergroten tot zelfs 32 keer van de originele grootte. De software die spraak herkent is inmiddels vergevorderd. Er zijn browsers ontwikkeld die volledig spraak gestuurd zijn.

Daarnaast zijn er ook tal van economische redenen om een website toegankelijk te maken, bijvoorbeeld het feit dat een website zonder meer (en dus zonder extra kosten) zichtbaar is op alle browsers, telefoons en andere platformen. Daarnaast heeft een toegankelijke site doorgaans kortere laadtijden en minder serverbelasting.

Wat zijn de voordelen van een toegankelijke website?

Een toegankelijke website die voldoet aan de eisen voor het Waarmerk drempelvrij.nl en/of aan de webrichtlijnen versie 2 biedt vele voordelen zoals:

 • Betere toegankelijkheid voor mensen met een functiebeperking en senioren;
 • De site is zichtbaar in de meest voorkomende browsers (dus geen extra kosten);
 • Multimodaliteit: de site is zonder aanpassingen te zien op PC, Tablet, Smartphine, webtv, etc;
 • Multiplatform ondersteuning: de site werkt op alle platformen (Windows, OSx, Linux, IOS, Android, etc.);
 • Betere vindbaarheid (Google is doof en blind);
 • Snellere laadtijden en minder server belasting;
 • Betere bereikbaarheid bij zware belasting van de site bij calamiteiten of bijzondere gebeurtenissen;
 • Zicht op de toegankelijkheid van uw website volgens internationale richtlijnen (de Web Content Accessibility Guidelines (WCAG 2.0) van het W3C, overeenkomend met de Drempels Weg Richtlijnen);
 • Internationale aansluiting bij wetgeving en richtlijnen;
 • Zicht op de voordelen die toegankelijkheid u kan bieden, zowel economisch als maatschappelijk;
 • Na behalen van het waarmerk Drempelvrij.nl, vermelding in het register met naam en logo.

Waarmerkdragers

Wilt u weten welke klanten van ons allemaal het Waarmerk drempelvrij.nl gehaald hebben? Ga dan naar het overzicht.

Klanten

Wilt u weten wie u voor gegaan zijn als klant bij Technobility? Wij helpen klanten uit verschillende branches en overheden. Hieronder een greep uit ons klantenbestand.

Gemeente Tilburg
logo provincie Flevoland
KLM