Ons aanbod

Een eigen kijk op mobiliteit

CARDAN Technobility gelooft niet in onmogelijkheden. We vinden altijd een passende oplossing of creëren er één. Met deze positieve en ondernemende instelling zetten onze specialisten zich dagelijks in om mensen en organisaties te helpen het stuur in eigen handen te nemen. We hebben een eigen kijk op het in beweging brengen van mensen (employability). Bij ons staan mensen centraal. We denken altijd in kansen en mogelijkheden en vertrouwen nadrukkelijk op onze mensenkennis.

Employability staat voor het vergroten van de arbeidsmobiliteit van zowel de werkgever als de werknemer. Wij richten ons op de in-, door- en uitstroom van medewerkers met het doel kwalitatieve herplaatsingen te realiseren. Dat doen we door het verbeteren van de interne mobiliteit, en het begeleiden van coachingstrajecten, outplacement- en re-integratietrajecten.

De economie is grillig en dus is de omgeving waarin we werken spannend en uitdagend. We spelen zorgvuldig in op behoeften van onze klanten – overheid en bedrijfsleven – en durven ons sterk te maken voor minder conventionele oplossingen. We zijn geen ideële organisatie, maar we zijn wel daadwerkelijk en oprecht sociaal betrokken, de combinatie met onze ondernemende instelling maakt dat klanten onze inzet als zeer verfrissend en effectief ervaren. Succesvolle re-integratie en outplacementprojecten, leiderschapsprogramma’s bij bedrijven en overheden bevestigen onze reputatie.

Wat wij doen

CARDAN Technobility Assessment Centers

Biedt de mogelijkheid om talent en ontwikkel potentieel inzichtelijk te maken. Deze assessments worden ingezet om een objectieve basis te vormen voor verdere ontwikkeling van zowel individuele medewerkers als teams. Onze online assessments geven op een wetenschappelijk gevalideerde wijze snel inzicht waar mensen goed in zijn en hoe ze nog beter kunnen worden. Heldere rapportages zorgen voor een effectieve inzet bij selectie, teamformatie en ontwikkel vraagstukken. Tevens bieden wij assessment dashboards aan voor onze klanten, deze kunnen worden gecombineerd met e-portfolio’s.

CARDAN Technobility Loopbaanbegeleiding en Outplacement

Werkt landelijk aan de doorstroom en uitstroom van medewerkers die om welke reden dan ook een andere plek zoeken. Vanuit onze visie zetten we de betrokken medewerkers zoveel mogelijk in hun kracht en in een actieve stand met in eigen huis ontwikkelde methodieken zoals: assessments, employabilityscans, job- en lifecoaching, trainingsprogramma’s, creatieve projecten, een eigen employability e-community en leer-werktrajecten. Dit is een onderscheidende aanpak die werkt, want dagelijks begeleiden we een groot aantal mensen naar een passende plek op de arbeidsmarkt.

CARDAN Technobility Bedrijfsscholen

Bouwt samen met bedrijven, overheden en onderwijsinstellingen, aan de toekomst. Goede werknemers worden schaars. Er gaan grote tekorten ontstaan in diverse sectoren. Hoe krijg je de goede mensen binnen? Hoe ontwikkel je de zittende werknemers? Hoe anticipeer je op de toekomst met goed geschoold personeel? Hoe ga je om met de flexibiliteit op de arbeidsmarkt? CARDAN Technobility =ontwikkelt Arbeidspools en Academies en verleent daarbinnen vele faciliteiten op HR-gebied.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met  +31 (0) 88 – 500 4070

Het aanbod

WEBDEVELOPMENT

Voor alles wat met het realiseren van een website te maken heeft. Hieronder wordt onder andere verstaan: webdesign, client-side en server-side-programmeren en beheer van webservers.

SOFTWARE TESTEN

Het vaststellen in hoeverre de software aan de eisen voldoet.

TOEGANKELIJKHEID

In onze samenleving kun je bijna niet meer zonder het internet en computers. En veel mensen willen dat ook helemaal niet missen. Daarom is digitale toegankelijkheid belangrijk, én verplicht voor de (semi-)overheid. Als websites en webapps goed in elkaar zitten kunnen ze door iedereen worden gebruikt, ook door bezoekers met een beperking. En dan kan echt iedereen meedoen.

ICT & MEDIA TALENT CENTER

Een opleidingstraject met uitstroom naar werk. (opleiding – interne stage – poolstage).

ARBEIDSMATIGE DAGBESTEDING

Technobility biedt een rustige plek waar men met ICT & Media bezig kan zijn en een zinvolle daginvulling heeft

WERVING EN SELECTIE

Het proces van aantrekken, selecteren en aanstellen van geschikte kandidaten voor een (vaste) baan of tijdelijk werk, in lijn met de strategie en doelstellingen van een organisatie of onderneming.