Aanvullend onderzoek digitale toegankelijkheid
Met het aanvullend of voortgangsonderzoek ontvang je een (tussentijdse) indruk van de toegankelijkheid van jouw website, app of document.
Ideaal voor webbureaus en contentmakers
Het aanvullend onderzoek digitale toegankelijkheid is ideaal voor webbureaus en andere contentmakers, maar ook voor bedrijven en organisaties die regelmatig de toegankelijkheid van hun content willen toetsen en zo ‘in control’ willen blijven.
Zorg dat je digitaal toegankelijk bent
Je bent bezig met het maken van een nieuwe website, document of app. Het is nog geen tijd voor een volledige inspectie, maar je wilt wel weten of je op de goede weg bent en of de dingen die je hebt gemaakt wel goed toegankelijk zijn. Met een aanvullend onderzoek krijg je gerichte en praktische adviezen van onze toegankelijkheidsspecialisten.
Blijf ook digitaal toegankelijk
Door het aanvullend onderzoek in te zetten, zorg je als bedrijf of organisatie dat je content ook echt toegankelijk is en blijft. Via een volledige inspectie heb je al inzichtelijk hoe toegankelijk je website, app of document is. Maar na een tijdje heb je toch weer wijzigingen aangebracht, bijvoorbeeld nieuwe teksten, een leuke video of een nieuwe functionaliteit. Je vindt het belangrijk dat ook deze content toegankelijk is en dat je de voortgang kunt aantonen. Ook hiervoor is het aanvullend onderzoek perfect.
Hoe het aanvullend onderzoek werkt
In het aanvullend onderzoek onderzoeken we een specifiek deel van jouw website, app of document. Jij bepaalt wat we onderzoeken en wat het uitgangspunt van het onderzoek moet worden.
Een aantal voorbeelden van wat we kunnen onderzoeken:
- Het ontwerp van je website gemaakt door je designer.
- Een nieuwe video die je hebt laten produceren en wilt toevoegen.
- Een reeks blogs die je hebt geschreven in de afgelopen maanden.
- Verbeteringen aan de zoekmachine op je website of app.
- Een wijziging aan je homepage.
- Een nieuw profielgedeelte voor gebruikers van je app.
Ook is het mogelijk om specifieke succescriteria te onderzoeken, bijvoorbeeld alles dat te maken heeft met video, alle nieuwe succescriteria van de WCAG 2.2 of onderdelen die tijdens een eerdere inspectie nog niet volledig toegankelijk waren.
Onze specialisten testen dit deel van jouw content uitgebreid op de relevante regels van de Web Content Accessibility Guidelines (WCAG). Je ontvangt een duidelijk rapport met onze bevindingen en waar mogelijk ook tips en adviezen om de problemen op te lossen. Natuurlijk is er ook ruimte om het rapport door te spreken. Dit kunnen we ook doen met de maker, als je dat niet zelf bent.
Onderbouwing voor de toegankelijkheidsverklaring
Moet je als overheidsorganisatie verantwoording afleggen in een toegankelijkheidsverklaring? Dan kun je ook het aanvullend onderzoek gebruiken om aan te tonen dat eerder geconstateerde problemen inmiddels zijn opgelost.
Let op: het aanvullend onderzoek is dus een aanvulling op een volledig onderzoek. Je kunt dus niet alleen het aanvullend onderzoek gebruiken als onderbouwing voor de toegankelijkheidsverklaring, omdat dit onderzoek geen volledig beeld geeft van alle WCAG-richtlijnen.
Vraag het aanvullend onderzoek aan
Wil je weten of het aanvullend onderzoek geschikt is voor jouw vraag? Neem dan even contact met ons op. Samen met één van onze specialisten bepalen we de omvang van het onderzoek. Meestal heb je dan al binnen een paar dagen een concreet voorstel van ons.