Sprekers en lezingen inclusie en digitale toegankelijkheid
Om websites, apps en andere digitale content te verbeteren is bewustwording over digitale toegankelijkheid en inclusie erg belangrijk. Dat begint bij de basis. Het is belangrijk dat webbouwers, marketingbureas en communicatie-teams weten wat de voordelen van digitale toegankelijkheid zijn voor álle mensen. Een lezing digitale toegankelijkheid helpt daarbij.
Lezing over inclusie en digitale toegankelijkheid? Wij zijn er bij!
Digitale toegankelijkheid en inclusie is een belangrijk onderwerp. Niet alleen voor overheden, maar ook voor bedrijven en andere organisaties. Met een lezing digitale toegankelijkheid laten onze sprekers iedereen in de organisatie zien hoe belangrijk dit is.
Tijdens een inspirerende lezing nemen onze sprekers jouw collega’s, opdrachtgevers en relaties mee in het onderwerp van digitale toegankelijkheid en inclusieve communicatie. Je gaat zien dat we het echt niet alleen doen ‘voor die ene blinde’. Ook de commerciële waarde van digitale toegankelijkheid komt aanbod. Ontwerpen voor functiebeperkingen is een goede investering en ook Google hecht er grote waarde aan. En met de komst van de Europese Toegankelijkheidsakte wordt digitale toegankelijkheid een belangrijk speerpunt voor bedrijven en organisaties.
We geven lezingen over verschillende onderwerpen en voor verschillende doelgroepen. Een kleine greep uit de mogelijkheden:
- Kennismaken met digitale toegankelijkheid.
- Digitale toegankelijkheid, UX-design en zoekmachine-optimalisatie (SEO).
- Bereik meer mensen met inclusieve communicatie.
- Toegankelijkheid in jouw organisatie.
- Wat is de toegankelijkheidsverklaring en hoe maak je ‘m?
Lezing digitale toegankelijkheid op jouw congres
In elk bedrijf of organisatie valt nog meer te leren, ook over digitale toegankelijkheid. Tijdens jouw congres geef je je collega’s, opdrachtgevers en andere relaties kennis over producten, zakelijke vaardigheden en de laatste nieuwtjes. Elkaar ontmoeten en netwerken zorgt weer voor nieuwe kansen.
Een lezing digitale toegankelijkheid op congressen is perfect voor overheden en bedrijven. Samen maken we een interessante lezing die aansluit bij de wensen van je doelgroep.
Het onderwerp digitale toegankelijkheid en inclusie is ideaal voor:
- Marketeers
- Commercieel medewerkers (inkoop en verkoop)
- Business managers
- UX-designers en andere vormgevers
- SEO-specialisten
- Tekstschrijvers en communicatie-specialisten
- Frontend en backend developers
Ook voor eigenaren van websites en webshops is een lezing digitale toegankelijkheid een enorme eye-opener.
Inspiratiesessie digitale toegankelijkheid
Een inspiratiesessie digitale toegankelijkheid tijdens jouw gezellige kwartaalbijeenkomst, inspiratiesessie of meeting met het hele team? Dat kan! Onze lezingen zijn persoonlijk, gezellig en worden altijd aangepast aan de doelgroep en het type meeting.
Ik vond het gezellig om iedereen weer te zien. Zo leer je ook wat er bij anderen speelt en kom je iets te weten over alle opdrachten van je vakgenoten.”
Jeroen Nuijten
Senior Microsoft .Net developer bij Eporta consult
Een lezing over digitale toegankelijkheid zorgt voor meer bewustwording over het onderwerp. Aan de hand van herkenbare voorbeelden en inspirerende verhalen nemen we iedereen mee. Je gaat zien dat inclusief ‘denken’ écht nut heeft voor iedereen. Dat betekent dus ook nieuwe commerciële kansen. Lees meer over onze Awareness bijeenkomst.
Webinar Digitale toegankelijkheid
Een webinar over inclusie, toegankelijkheid of digitale innovaties? Dan is digitale toegankelijkheid ook een belangrijk onderdeel. Onze sprekers zijn dan ook regelmatig als specialist te gast tijdens webinars.
Een voorbeeld van onze webinars:
- Introductie digitale toegankelijkheid voor de SIMgroep.
- Het onderzoeken van delen van je website voor VNG.
- Hoe draagt digitale toegankelijkheid bij aan een inclusieve organisatie.
- Het invullen van je toegankelijkheidsverklaring.
- Google loves digitale toegankelijkheid
Onze sprekers
Onze specialisten hebben een passie voor digitale toegankelijkheid. Ze hebben veel ervaring met het onderzoeken van websites (of apps) en documenten. Wekelijks kijken ze samen met onze opdrachtgevers hoe ze hun digitale communicatie meer inclusief kunnen maken. En daar vertellen ze graag over.
Marijn van der Laan
Inclusie binnen de organisatie, Inclusie Strategie, bewustwording, beleid en digitalisering
Marijn is sinds begin 2021 onderdeel van Cardan Technobility en met dyslexie al jaren de doelgroep van zijn eigen dienst. Hij kan zich hierdoor goed inleven in de doelgroep en drempels waar iemand tegenaan kan lopen. Met een achtergrond in de Bedrijfskunde ligt de interesse van hem vooral op strategisch niveau van organisaties. Het liefst spart hij met organisaties hoe zij ervoor kunnen zorgen dat het onderwerp geborgd wordt.
De lezingen en presentaties van Marijn richten zich vooral op de kansen die de maatschappij en organisaties kunnen pakken met inclusie. Hij gelooft in inclusie als een mogelijkheid om talent te binden aan en ontwikkelen in de organisatie. Dat betekent dat de organisatie intern inclusief moet zijn. Hij slaat daarmee een slag tussen de organisatie en de doelgroep. Interactie staat centraal, zo maken we het gesprek laagdrempelig!
Bart Pluijms
Toegankelijk ontwerpen, Google, video en duidelijk communiceren
Bart was in 1997 de eerste webdesigner met het Waarmerk Drempelvrij en is al jaren bezig met digitale toegankelijkheid. Met een achtergrond als UX-designer en ontwikkelaar begeleidt hij webbureaus, SEO-specialisten, ontwerpers, marketeers, videomakers en communicatie-specialisten bij het maken van nieuwe toegankelijke producten. Het liefst zou hij iedere dag brainstormen met creatievelingen om samen nieuwe content te maken.
Een lezing van Bart is nooit saai. Aan de hand van herkenbare voorbeelden en verhalen uit de praktijk vertelt hij over het ‘waarom’ van digitale toegankelijkheid. Hij slaat daarmee graag een brug tussen commerciële belangen en digitale toegankelijkheid. Vragen uit het publiek staan bij hem centraal. Verwacht dus een hoop interactie.
Sander Nijsingh-Lankhorst
Heldere communicatie, content, organisatie, PDF/Word, wetgeving, digitalisering
Na het afronden van zijn HBO-opleiding Communicatie heeft Sander zich gespecialiseerd in online communicatie. Eerst jarenlang als webredacteur en webmaster bij meerdere Nederlandse gemeenten en een provincie, later als customer succes manager bij een internationale organisatie en sinds 2020 als consultant bij Cardan Technobility. Vanaf het begin was digitale toegankelijkheid al een belangrijk onderwerp.
Sander’s uiteindelijke doel is dat hij zijn huidige functie overbodig maakt, want hoe mooi zou het zijn als alle websites en online documenten al direct toegankelijk zijn voor iedereen? Tot die tijd helpt hij graag andere mensen om vat te krijgen op het onderwerp en mee te denken in hoe de toegankelijkheid van websites en documenten verbeterd kan worden. Lezingen van Sander kenmerken zich door vooral te kijken naar wat wél kan. Verder wordt zijn rustige en heldere verhaal vaak gewaardeerd door deelnemers.
Omdat Sander in Zweden woont, zullen zijn lezingen in principe altijd online plaatsvinden. De lezingen zijn Nederlands- of Engelstalig, maar wellicht kan dit in de nabije toekomst ook in het Zweeds.
Digitale toegankelijkheid en inclusie in jouw organisatie
Zijn digitale toegankelijkheid en inclusie nieuw voor je? We staan voor je klaar! Neem daarom meteen contact met ons op. We plannen dan snel een afspraak om te brainstormen over jouw lezing digitale toegankelijkheid.