Fase 1 Oriëntatiefase

In de oriëntatiefase gaat u kennismaken met de veelzijdigheid van de ICT en bent u in een prettige werkomgeving uzelf aan het ontwikkelen, zowel inhoudelijk als op sociaal vlak. Binnen de ICT & Media Academy hebben we de mogelijkheid voor kandidaten om in te stromen in de Oriëntatie module. Hierin maakt de kandidaat kennis met richtingen zoals webdevelopement, software testen, programmeertalen, digitale toegankelijkheid, auteursrecht, etc.

Middels leer- en werkopdrachten kan de kandidaat ervaren in welke richting de meeste interesse zit,  de kandidaat hiervoor opleidbaar is en of de opgedane kennis kan worden omgezet in handelen. Dit alles in een setting waarbij aanspraak wordt gedaan op de communicatieve-, sociale,- en werknemersvaardigheden. Binnen de Academy zijn steeds zowel een ICT coördinator als een jobcoach telefonisch en via de mail bereikbaar om kandidaat te begeleiden.

De Basisoriëntatie binnen de ICT & Media Academy is een eerste stap van de 3 fasen. Het is voor nu nog onduidelijk hoe snel de kandidaat deze stap kan doorlopen. Kandidaten mogen in hun eigen tempo gaan ontdekken. Afhankelijk van de vorderingen en resultaten gaat de kandidaat hierna door naar de volgende fase. Hier gaat hij zich meer specialiseren in de richting die uit fase 1 is gekozen. Hij zal in die gekozen richting zich meer gaan ontwikkelen d.m.v. leermodules, maar ook door meer opdrachten uit te gaan voeren, passend bij het kennis- en ervaringsniveau.

Wat de hoogst te bereiken fase voor de kandidaat is, is vooraf niet aan te geven. Uiteraard gaan we altijd voor het hoogst haalbare, maar we moeten ook realistisch zijn. Dat is dan ook de reden dat we in de oriëntatiefase vorderingen uitgebreid evalueren met de kandidaat, de ICT coördinator en de persoonlijke coach. Op basis van de evaluatie worden eventueel nieuwe afspraken gemaakt voor een volgende fase.

Wat bieden wij:

  • Oriëntatiefase van 2 maanden;
  • Assessment persoonlijkheid;
  • Basisoriëntatie, online en voornamelijk in het Engels;
  • Werknemersvaardigheden; houding en gedrag, werkritme, omgang collega’s, persoonlijke verzorging;
  • Terugkom-ochtenden en workshops
  • Wekelijkse coachingsgesprekken;
  • Arbeidsmarktoriëntatie.

Wilt u een vrijblijvend gesprek?

Vul dan snel uw gegevens in en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

  • * velden met een asterisk zijn verplicht om in te vullen