Begin 2022 wordt de nieuwe versie van de Web Content Accessibility Guidelines (WCAG) verwacht. Versie 2.2 van de WCAG is een uitbreiding op de huidige norm en is een belangrijke impuls om websites, apps en documenten voor nog meer mensen toegankelijk te maken.
Augustus 2022: Inmiddels zijn er verschillende wijzigingen geweest aan de conceptversie van WCAG 2.2. Hierdoor is niet alle informatie op deze pagina nog actueel. Lees meer over WCAG 2.2.
Op woensdag 15 december 2021 organiseert Cardan Technobility een gratis online bijeenkomst over de komst van WCAG 2.2. Van 13:00 tot uiterlijk 14:00 uur neemt consultant Bart Pluijms je mee in het proces naar WCAG 2.2, de 8 nieuwe succescriteria en hoe jij je kunt voorbereiden op de komst van WCAG 2.2 in 2022. Ben je nieuwsgierig en wil jij er al zo vroeg mogelijk op voorbereid zijn?
Aanmelden voor het webinar op 15 december is niet meer mogelijk. Op donderdag 20 januari 2022 herhalen we de bijeenkomst van 15:00 tot 16:00 uur voor iedereen die er de eerste keer niet bij kan zijn. Meld je dus snel hiervoor aan.
Introductie webinar WCAG 2.2
In dit webinar bespreken we de volgende onderwerpen:
- Kort overzicht van de huidige WCAG 2.1
- Hoe verandert WCAG met de komst van de nieuwe WCAG versievan WCAG 2.2?
- Wat zijn de 8 nieuwe succescriteria, voor wie zijn deze en wat is de verwachte impact?
- Hoe kun jij je voorbereiden op WCAG 2.2?
- Vragen?
Het webinar houden we via Microsoft Teams. Je ontvangt uiterlijk 24 uur voor het webinar een link naar de Teams meeting. Je kan digitaal “binnenlopen” vanaf 15 minuten voor aanvang.
Waarom een nieuwe WCAG versie?
In 2018 is versie 2.1 van de Web Content Accessibility Guidelines gelanceerd. De focus in die versie lag voornamelijk op het toenemende mobiele gebruik van websites en apps. Ook was er meer aandacht voor een aantal gebruikersgroepen die in versie 2.0 nog niet (voldoende) aan de orde kwamen.
Inmiddels zijn we weer een aantal jaar verder. De technieken staan niet stil, zeker online veranderd er veel.
De nieuwe versie voegt 8 nieuwe succescriteria toe. Deze zijn bedoeld om de toegankelijkheid voor gebruikers met een cognitieve beperking, leerstoornis of visuele beperking te verbeteren. Een paar van de nieuwe succescriteria hebben als doel om de toegankelijkheid op tablet en telefoon te verbeteren.
Meld je nu aan voor het webinar
* velden met een asterisk zijn verplicht