Succesverhaal: van oriëntatie naar werk!

1 juni 2018

Succesverhaal: van oriëntatie naar werk!

Op 1 maart 2017 is Lisa via het UWV gestart met een intensief opleidings- en coachingsprogramma bij Cardan Technobility. Bij Lisa is een vorm van autisme geconstateerd wat haar in het verleden belemmerde om aan het werk te komen en vooral te blijven. Mede dankzij de ICT & Media Academy van Cardan Technobility hebben we voor haar een baan gevonden waarmee wordt aangetoond dat er zeker een toekomst is voor mensen met een autistische beperking.

Gaandeweg het traject bleek dat de voorliefde van Lisa voor de ICT een goede keuze was. Het ontbrak echter aan de juiste kwalificaties om daadwerkelijk aan de slag te kunnen binnen de ICT. Door de individuele aanpak van Cardan Technobility, waar haar individuele coach wekelijks met haar aan de slag ging, hebben we het traject tot een succes kunnen leiden. Naast haar persoonlijke groei hebben we haar een maatwerkopleiding (PHP development) geboden waardoor ze de nodige programmeerervaring heeft op kunnen doen. In april 2018 heeft ze de PHP opleiding succesvol afgerond en zijn we ons gaan toeleggen op werk.

Al snel bleek dat een baan in het verschiet lag binnen het programmeren cq. inspecteren van websites. Deze combinatie van ervaringen was voldoende om een volgende stap te gaan maken. Binnen Cardan Technobility zijn we dagelijks betrokken bij het inspecteren van websites op digitale toegankelijkheid. In een driemaandelijks stagetraject worden de kneepjes van het vak geleerd. In combinatie met de PHP opleiding is dat een juiste koers gebleken. Op 30 juni rondt Lisa haar inwerktraject af en vanaf deze datum mag en kan Lisa zelfstandig inspecties gaan uitvoeren. Onder leiding en toezicht van de opleidingscoach is een betaalde baan een volgende stap in haar carrière. In haar vertrouwde opleidings- en werkomgeving bieden we haar de gelegenheid om zich verder te bekwamen als inspecteur digitale toegankelijkheid. Op 1 juli 2018 komt Lisa in dienst van Cardan Technobility.

Mensen met autisme hebben vaak unieke kwaliteiten. Bijna 20% van de volwassenen met autisme heeft moeite met het vinden van een betaalde baan of een zinvolle dagbesteding. Met hun unieke kwaliteiten en talenten zijn zij juist erg interessant voor werkgevers, maar die zijn vaak niet op de hoogte of hebben een verkeerd beeld. Tegelijkertijd ervaren mensen met autisme vaak een drempel om mee te doen aan een sollicitatieprocedure.

‘Doodzonde’, zegt Laurens Leenders, coach/begeleider en één van de drijvende krachten achter Cardan Technobility, ‘Mensen met autisme hebben vaak een buitengewoon talent. Ik weet uit ervaring dat je daar als werkgever heel veel plezier aan kunt beleven. Cardan Technobility geeft mensen met autisme en werkgevers de kans om elkaar te ontmoeten en te leren kennen. En dan blijken er al gauw mogelijkheden te ontstaan.’

Contactpersoon Laurens

Heb je vragen naar aanleiding van dit artikel?

Stuur Laurens een e-mail Of bel 088-5004070